WKK limassol Landmark_Night.jpg
WKK limassol Landmark Penthouse.jpg
Limassol_Still_Plaza_Low_Retail_North.jpg
Limassol_Still_Plaza_Low_Cafe.jpg
WKK limassol Landmark Plaza.jpg
WKK Limassol landmark Sketches.jpg
WKK LImassol Landmark Structures.jpg
WKK Limassol Landmark Site Sun Study.jpg
Interior Design by AndieSign

Interior Design by AndieSign

WKK limassol Landmark Entrance_Low.jpg
WKK Architects limassol Landmark Dawn.jpg

Client: Pafilia

Location: Limassol, Cyprus

Building Type: Mixed Use

GFA: 55,000 sqm

Status: Ongoing

Limassol Landmark is a mixed-use project comprising new public parking, retail, recreational areas and a luxury residential tower with a spa, gym and health club.

The design was inspired by the unique coastal location, and calls for a solution with all apartments enjoying sea views, and spacious terraces to enjoy alfresco Mediterranean living. The verandas will protect the tower from the hot sun in the summer as well as reduce the heat gain and cooling load in the summer. The duplex Penthouse skyhomes enjoy sea views, with the wider panorama of Limassol as a dramatic backdrop; they offer quintissential “skyhome living”, a vision of comfort and exclusivity. The living spaces open out onto a generous landscaped terrace with an infinity edge plunge pool.

A variety of energy saving technologies are incorporated in the design, including an integrated solar water heating system, bore hole cooling system, and heat recovery for the service plant floors, high efficiency lighting and good lighting control, as well as specifying stringent U value and air leakage requirements.

The street level is designed to anchor the building in the city in order to shape a new socially sustainable neighbourhood and improve living conditions. Permeability and connectivity are key to the success of the project; public car parking and ease of movement through the plaza offer the city a unique and attractive hub.

The retail component is arranged over two floors with canopies for shade. The restaurants and the shops are transparent to engage directly with the public and the square. The masterplan is based on developing distinct spatial and circulation hierarchies giving a sense of arrival, freedom of movement and a unique identity to the new development.